اسلاید شوستون اصلیمشهد 2017پایتخت فرهنگ اسلامیپربازدیدترین ها

شورای سیاستگذاری رویداد «مشهد، پایتخت فرهنگ اسلامی» تشکیل می شود

کد خبر : 4075

رئیس جمهوری با اشاره به انتخاب شهر مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷، ضمن تشکر از تلاش های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیگر وزرا و استاندار، اظهارداشت: این انتخاب باید به محرکی برای خدمت بیشتر به این شهر مهم و معرفی هرچه بهتر آن به دنیای اسلام و جلوه پرفروغ تر و جلای بیشتر شهری که جایگاه رفیعی در توریسم معنوی دارد، تبدیل شود.

به گزارش صبح مشهد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جلسه عصر یکشنبه هیأت دولت، به پدیده ناگوار ایجاد فضای وحشت و ترور به نام اسلام در برخی از کشورها اشاره و ابراز امیدواری کرد، بتوان از این فرصت برای تبیین اعتدال و معرفی تمدن و عرفان و فرهنگ اسلامی به جهان بهره گرفت.
رئیس جمهوری ضمن توصیه به دستگاه های ملی و استانی برای تلاش بیشتر در راستای توسعه فرهنگی، عمرانی و حمل و نقل شهر مشهد، تصریح کرد: با توجه به مرکزیت خراسان و مشهد در میان مردم منطقه، باید از این سال برای توسعه زبان فارسی، ارتباط بیشتر با فارسی زبانان و دنیای اسلام استفاده شود.
روحانی همچنین صدا و سیما را به بهره گیری از همه شبکه های داخلی و خارجی برای معرفی هر چه بیشتر این شهر توصیه کرد.
در این جلسه گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری خراسان رضوی در خصوص «انتخاب شهر مشهد به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی توسط مؤسسه علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان همکاری اسلامی (آیسسکو)» به هیأت وزیران ارایه شد.
بر پایه گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار خراسان رضوی، انتخاب شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی سال ۲۰۱۷ فرصت مغتنمی برای رشد و توسعه گردشگری مذهبی، بهینه سازی و ارتقای ظرفیت های شهری و زیرساخت های میزبانی، جهش کمی و کیفی ارتباطات و تعاملات بین المللی و کارآمدسازی و آزمودن ظرفیت های مدیریتی و اجرایی و در نهایت معرفی گنجینه غنی فرهنگی و مفاخر تاریخی آن خواهد بود.
در این راستا همچنین هیأت دولت مصوب کرد شورای سیاستگذاری رویداد «مشهد، پایتخت فرهنگ اسلامی» تشکیل گردد. این شورا مکلف است با رویکرد فرهنگی نسبت به تعیین سیاست ها و تدوین برنامه های فرهنگی – اجتماعی اقدام نماید.
همچنین ستاد ملی شهرسازی رویداد «مشهد، پایتخت فرهنگ اسلامی» به منظور تدوین و هماهنگی برنامه های زیرساختی فضایی – کالبدی تشکیل خواهد شد.
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز به منظور حفاظت از شأن و جایگاه حرم مطهر امام رضا(ع) در سیمای شهری مکلف شد تا نیمه اول سال ۲۰۱۷ نسبت به تعیین حریم منظری حرم مطهر رضوی و ابنیه تاریخی وابسته به آن و همچنین امکان سنجی نسبت به ثبت جهانی محدوده حرم امام رضا(ع) اقدام نماید.

فرصت یک ساله دی ماه ۹۵ تا دی ماه ۹۶

انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی یکی از مصوبات اجلاس سال ۲۰۱۰ سازمان آیسسکو در باکو بوده است. در آن اجلاس اعضا برای تعیین پایتخت فرهنگ اسلامی در سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ میلادی تصمیم گیری کردند و به این ترتیب مقرر شد در سال ۲۰۱۷ میلادی (دی ماه ۱۳۹۵ تا دی ماه ۱۳۹۶) مشهد مقدس عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی را در میان کشورهای آسیایی غیر عرب داشته باشد. در همین راستا شورای عالی سیاستگذاری به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضویت دستگاه ها و سازمان های مربوطه و همچنین شورای هماهنگی و برنامه ریزی این رویداد به ریاست استاندار خراسان رضوی طی ماه های گذشته اقدامات و برنامه ریزی های خود را در این حوزه دنبال کرده اند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × دو =

دکمه بازگشت به بالا
بستن