اسلاید شواقتصادیستون اصلی

شهروندان در اقتصاد مقاومتی، به‌عنوان بازوی اقتصادی مسئول چرخش و توسعه اقتصاد شهرها هستند

کد خبر : 3674

مدیرکل پارمانی اتاق تعاون ایران گفت: در مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی، شهروندان به‌عنوان بازوی اقتصادی مسئول چرخش و توسعه اقتصاد و ایجاد کارآفرینی‌های جدید در شهرها مطرح هستند، اما تاکنون نگاهی تأثیرگذار بر این مؤلفه نشده است.

رضا وفایی یگانه در گفتگو با خبرنگار صبح مشهد، بابیان اینکه ایجاد کارآفرینی و جلب مشارکت‌های اقتصادی شهروندان رویکرد اساسی است که امروز در بند یک اقتصاد مقاومتی نیز نمود پیداکرده، اظهار کرد: شهروندان و مردم ظرفیت‌های اقتصادی بالقوه‌ای دارند که مسئولان با اتخاذ تدابیری مناسب، آن‌ها را فعلیت ببخشند.

شهروندان، بازوی اقتصادی شهر

وی افزود: ترویج فرهنگ کارآفرینی به‌عنوان بخشی از رویکرد اقتصاد مقاومتی موردتوجه قرارگرفته و هر یک از شهروندان که دارای ظرفیت‌های اقتصادی هستند، می‌توانند به‌عنوان بازوی اقتصادی شهر در این مسیر، در بهبود وضعیت اقتصادی شهر حرکت کنند.

این اقتصاددان با اشاره به مطرح‌شدن مبحث کارآفرینی و جلب مشارکت‌های اقتصادی شهروندان در بند یک سیاست های اقتصاد مقاومتی، ضمن تأکید بر حائز اهمیت بودن آن، بیان کرد: مقام معظم رهبری تأکیدات مکرری پیرامون پیاده‌سازی این مؤلفه‌ها در جریان اقتصادی کشور داشتند اما تاکنون حرکت‌های چشم‌گیری انجام‌نشده و در حقیقت این مفهوم مورد غفلت قرارگرفته است.
وی عنوان کرد: کارآفرینی به فضایی گفته می‌شود که در آن افراد صاحب ایده و خلاق با در نظر گرفتن سرمایه‌های اقتصادی، انسانی و همچنین اجتماعی خود و سایرین، بتوانند الگوی رفتاری مناسبی در جهت توسعه اقتصادی شهر پیاده‌سازی کنند و ظرفیت‌هایی که در شهروندان وجود دارد را با ارائه راهکارهایی جامعه عمل بپوشاند.

تقسیم عادلانه مزایای کار، مشارکت شهروندان را افزایش می‌دهد

وفایی بابیان اینکه سهم مشارکت اقتصادی شهروندان در فعالیت‌های اقتصادی شهری در سطح پایینی قرار دارد، تصریح کرد: ۳۷ درصد از آقایان و ۱۵ درصد از جمعیت خانم‌ها در کشور ظرفیت و زمینه کار و فعالیت اقتصادی رادارند. اگر مزایای کار در بین افراد عادلانه تقسیم شود و افراد احساس کنند به‌اندازه مقدار زحمتی که می‌کشند، به همان طبع از مزایای بیشتری نیز بهره‌مند می‌شود، به‌طور حتم رغبت بیشتری برای انجام فعالیت‌های اقتصادی پیدا خواهند کرد.
وی همچنین بیان کرد: شهرداری‌ها نباید وارد عرصه فعالیت بخش خصوصی و تعاونی‌ها شوند بلکه با آموزش کسب‌وکار به شهروندان و ایجاد زمینه‌های مناسب برای انجام فعالیت‌های اقتصادی و مشارکتی، راه را برای شرکت‌های خصوصی هموار سازند تا شاهد توسعه اقتصادی هر چه بیشتر شهرها نیز باشیم

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن