مشهد 2017پایتخت فرهنگ اسلامییادداشت روز

۲۰۱۷؛ فرصتی برای تبیین جایگاه قرآنی مشهد

کد خبر : 2916
نویسنده : سعید سرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی

شهر مشهد را فراتر از عنوان آن در سال ۲۰۱۷، «پایتخت فرهنگ اسلامی» می‌دانیم پس باید طبیعتا به مزیت‌های ویژه شهر مشهد در بستر فرهنگ اسلامی توجه ویژه ای داشته باشیم. قطعا بزرگ ترین مزیت این شهر وجود حرم مطهر امام رضا(ع) است. همین بستر ارزشمند ظرفیت‌های قرآنی بزرگی را نیز شکل داده است.
مشهد از دیرباز به عنوان یکی از مراکز جدی فعالیت‌های قرآنی به ویژه در عرصه تلاوت قرآن کریم، در جهان اسلام دارای موقعیت و جایگاه ویژه ای بوده است، همچنین به لحاظ تعداد، کمیت و کیفیت فعالان و خادمان قرآنی و قاریان و حافظان کلام وحی هرگز نمی‌شود شهر مشهد را با شهرهای دیگر در ایران اسلامی و مرز جهان اسلام مقایسه کرد.تعداد جلسات و محافل سنتی تلاوت و حفظ قرآن کریم در مشهد از دیرباز زبانزد بوده است؛ حضور استادان بزرگ قرآنی در این شهر موقعیت ویژه ای را از نظر قرآنی فراهم کرده است.
در این نیم قرن اخیر علاوه بر وجود بارگاه منور رضوی؛ حضور استادان برجسته قرآن کریم و پیشکسوتان سرشناس، بر جایگاه ارزشمند مشهد در این حوزه افزوده است. یکی از برجسته‌ترین شخصیت ها، مقام معظم رهبری هستند که تا قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی  در مشهد مشغول به تدریس قرآن بودند و جلسات تلاوت ، حفظ و تفسیر قرآن کریم ایشان در ارتقای جایگاه فرهنگی و معارفی شهر مشهد بسیار موثر بوده است.مجموع این ظرفیت‌ها، موقعیت ویژه شهر مشهد را در حوزه فعالیت‌های قرآنی نشان می‌دهد و قطعا یکی از امتیازات جدی که باید در حوزه پایتخت فرهنگ اسلامی به آن توجه و عنایت ویژه‌ای داشته باشیم و برای معرفی آن بکوشیم، همین حوزه است.در این زمینه و با توجه به حساسیتی که در شورای سیاست گذاری مشهد ۲۰۱۷ وجود داشت، برنامه ریزی‌هایی انجام شد تا جایگاه قرآنی شهر مشهد پاس داشته و تقویت شود.
برپایی نمایشگاه بین‌الملی قرآن و عترت مشهد، پیش‌زمینه‌ای در این زمینه بود تا فعالان این بخش را برای مناسبت پیش رو، آماده و منسجم نماییم. در ادامه پیگیر طرح‌هایی هستیم تا محافل سنتی تلاوت قرآن مشهد را به جهان معرفی کنیم. از دل این جلسات نخبگان قرآنی فراوانی پرورش یافته‌اند و جایگاه و سابقه بعضی از آن‌ها، در خور تحسین است. به همین منظور قصد داریم در سال ۲۰۱۷ این جلسات را معرفی کنیم و ظرفیت چنین محافل مردمی را برای جهان اسلام، تبیین کنیم.
دیگر تلاش ما، انتقال برخی از رخدادهای بزرگ قرآنی کشور به مشهد ۲۰۱۷ است تا از این مسیر، زمینه حضور هر چه بیشتر برادران و خواهران مسلمانمان را از دیگر نقاط جهان در پایتخت فرهنگ اسلامی فراهم آوریم و تعاملات بین‌المللی را در این بخش رقم بزنیم.
اما گام بعدی، تحقق بعضی فعالیت‌های اختصاصی قرآنی در سال ۲۰۱۷ در مشهد مقدس است. این فعالیت‌ها باید در یک کمیته و کارگروه برنامه‌ریزی و هماهنگ شود تا ضمن معرفی ظرفیت‌ها، جایگاه نهادهای قرآنی نظیر آستان قدس رضوی در این عرصه تبیین شود. این مجموعه به واقع تحولی را در عرصه نشر و آموزش مفاهیم قرآنی رقم زده است که باید پاس داشته و تلاش شود تا در دیگر مراکز مذهبی جهان اسلام نیز، تجربه آن اجرا گردد.در پایان باید تاکید کرد که انتخاب مشهد ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی، فرصتی است که باید غنیمت شمرده شود. این عنوان در همه ایام شایسته این شهر بوده و هست اما مناسبت مذکور در حقیقت می‌تواند به بهانه‌ای تبدیل شود تا از مزیت‌های قرآنی و فرهنگی این شهر بگوییم. قاریان بزرگ قرآن کریم و خادمان قرآنی در جهان اسلام بسیار مشتاق هستند که به مشهد سفر کنند ودر این محافل قرآنی حضور یابند و این مناسبت باید این فرصت را فراهم کند. همچنین باید با استفاده از این ظرفیت، رویکرد و آموزه‌های رحمانی قرآن را نشر دهیم تا تصویری که به ناحق از اسلام در جهان نشر داده می‌شود، اصلاح گردد.
برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × 2 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن