اجتماعیاسلاید شوستون اصلیپربازدیدترین ها

پیشگیری از اعتیاد بدون توجه خانواده قرین توفیق نیست

کد خبر : 2497

اعتیاد یا همان بلای خانمان سوز آسیبی است که ابتلا به آن موجب سقوط بسیاری از ارزشها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی اجتماعی چون طلاق، سرقت، خودکشی، بزه کاری گشته و سلامت جامعه را به خطر می اندازد و همچنین قربانی های بسیاری را به آغوش خاک می کشاند.
اعتیاد به مواد مخدر سالانه هزاران نفر انسان از جمله نوجوانان و جوانان را در کام خود می بلعد و از مردم جهان قربانی می گیرد و ایران نیز که در همسایگی بزرگترین تولید کننده مواد مخدر دنیا (افغانستان) قرار دارد، متاسفانه سالانه میلیاردها تومان صرف مبارزه با مواد مخدر و حمایت از خانواده های معتاد، ایجاد مکان وجایگاه های بازپروری و…میگردد.

به گزارش پایگاه خبری صبح مشهد، درهمین زمینه و به مناسبت هفته جهانی بدون دخانیات گفتگویی با فرزانه پیرواحمدی، کارشناس مشاوراعتیاد داشتیم؛ وی که آلودگی به سیگار را دروازه ورود به اعتیاد بیان می کند، در تعریف واژه اعتیاد اظهار کرد: اعتیاد یعنی عادت کردن و خو گرفتن؛ اعتیاد در معنای کل وابستگی انسان به هر چیز اطلاق می شود و کسی که به مصرف مکرر مواد و دارو عادت روانی دارد و این عادت او را به مصرف مواد ترغیب می کند، معتاد می گویند.
این کارشناس ترک اعتیاد که سابقه چندین سال حضور در مرکز سلامت محور اقامتی اجباری مهر الرضا (ع) تحت نظر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی را در کارنامه خود دارد؛ می گوید: وابستگی به مواد مجموعه ای از علایم فیزیولوژیکی، شناختی و رفتاری را در فرد ایجاد می کند که به رغم ایجاد مشکلات، فرد همچنان به مصرف اصرار می ورزد.
وی با بیان اینکه رفتار انسان حاصل مجموعه ای از عوامل ماشه چکان های بیرونی و درونی است که مجموعه ای از عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی را شامل می شود؛ افزود: انسان ها همواره سعی دارند با استفاده از روشهای مختلف به کاهش درد و رنج در زندگی خود بپردازند که یکی از این روشها پناه بردن به دنیای بی خبری و بنای عالمی رویایی است.
وی ضمن بیمار خواندن شخص معتاد عنوان کرد: همان گونه که خانواده با یک بیمار دیابتی و … کمک می کند باید به بیمار وابسته به مواد مخدر نیز کمک کرد و راههای برخورد با او را یاد گرفت تا او نیز بتواند از این وابستگی خارج شده و به کانون خانواده باز گردد.
پیرو احمدی با بیان اینکه هیچ پیشگیری بدون توجه خانواده قرین توفیق نیست؛ بیان کرد: به قول حافظ:
در این چمن مکنم سرزنش به خود رویی
چنان که پرورشم داده اند می رویم
وی تصریح کرد: والدین باید به نقش الگویی خود توجه داشته باشند و عواقب آن را برای فرزندان خود در نظر بگیرند و بدانند در صورت وجود ناسازگاری در محیط خانواده فرزندان آنها نیز در آینده قادر به ایفای نقش همسری و والدینی نخواهند بود.
وی افزود: خانواده ها به موقعیت سنی نوجوان، نیازها و خواسته های وی توجه ویژه نمایند چرا که نوجوان دیگر کودک نیست و تا حدی باید آزادی عمل داشته باشد و زندگی را خود تجربه کند؛ بنابراین باید از امر و نهی مداوم بپرهیرند.
این کارشناس و مشاوراعتیاد اظهار کرد: والدین باید به این امر توجه داشته باشند که نوجوان بیشتر با چه کسانی نشست و برخاست و از چه کسانی همانند سازی می کند و در انتخاب دوست به نوجوان خود کمک کنند.
وی با بیان اینکه والدین نباید تبعیضی بین فرزندان قائل شوند؛ ادامه داد: احساس طرد شدگی نوجوان به احساس بی ارزشی، یاس، ناامیدی، روی آوردن به اعتیاد و خودکشی می انجامد؛ والدین به جای تحمیل مقررات خشک و غیر قابل تحمل، اعمال کنترل های بیش از حد و تحقیر و سرزنش یا تنبیه بدنی، توضیحات کافی درباره عواقب رفتار نوجوان به وی بدهند.
وی در خصوص نقش جامعه در فرآیند بروز اعتیاد اظهار کرد: در جامعه با از بین بردن زمینه های اعتیاد از جمله برخورد قاطع با توزیع کنندگان مواد و مبارزه جدی با عوامل انحرافات اجتماعی، کنترل سرحدات و مرزها و تعیین مجازات های سخت برای توزیع کنندگان مواد دارویی، گیاهی و صنعتی، آموزش عمومی برای بالابردن سطح آگاهی مردم، سالم سازی محیط از طریق جمع آوری معتادان و سایر افراد منحرف از بروز اعتیاد جلوگیری کرد.
پیرو احمدی گفت: به کمک جامعه و خانواده می توان محیطی مناسب با امکانات شغلی و تفریحی و همچنین دادن آموزش های لازم و ایجاد شرایط بهداشتی مناسب در بروز اعتیاد جلوگیری کرد.
وی ضن ابرازعلاقه قلبی به شغل خود بیان کرد: از اینکه می توانم به افراد بیمار کمک کنم تا به کانون خانواده برگردنند برای من لذت بخش است.
وی تصریح کرد: از آنجا که پیشگیری همواره مقدم بر درمان است، باید توجه خود را بر عامل هایی متمرکز کرد که موجب بروز اعتیاد می شوند؛ از جمله تغییر در نظام خانواده، نظام آموزشی، فعالیت رسانه ها و … به عمل آورد.
کارشناس اعتیاد در خصوص خاطره ای زیبا گفت: پاکی بیماران و عدم بازگشت در ماههی اول بهبودی که فوق العاده حساس است و اینکه بعد از پاکی در کنار همسرانشان شغلی بهتر از قبل پیدا می کنند برای من بسیار خوشحال کننده است.

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 + 6 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن