اسلاید شوستون اصلیمشهد 2017پایتخت فرهنگ اسلامیپربازدیدترین ها

اقتصاد زیارت را دریابید

کد خبر : 1570

مشهد مقدس جهانشهری با ظرفیت های بی بدیل در عرصه اقتصاد زیارت است که میتواندبا برنامه ریزی و تدبیر مسئولین به عنوان منبع درآمدی پایدار در خدمت توسعه وابادانی این شهر قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری صبح مشهد، اقتصاد زیارت یکی از موضوعات مهم در شهرهای مذهبی از جمله کلانشهر مشهد مقدس است. گردشگری وبه خصوص گردشگری مذهبی دارای ظرفیت و تناسب بسیار بالا با شعار سال از سوی مقام معظم رهبری یعنی مبحث اقتصاد مقاومتی می باشد.
اقتصاد گردشگری به دلیل ویژگی‌هایی مانند اتکای به تولید داخلی، درون‌زایی و ارتباط با اقتصادهای کوچک و فراگیر توان بالایی برای ارتقای اقتصاد مقاومتی دارد.
گردشگری در حوزه اقتصادی، عنصری مولد محسوب می‌شود و علاوه بر آن در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز تاثیرگذار است، رونق اشتغال، تولید ثروت ملی و توزیع آن از دیگر زمینه‌هایی است که رونق اقتصاد گردشگری آن را فراهم می‌کند.

*** گردشگری و اقتصاد زیارت دو محور مهم برای رشد اقتصاد مقاومتی
سید مهدی درهمی در گفتگو با خبرنگار صبح مشهد در خصوص اقتصاد زائر و نقش آن در اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: همه ما متوجه شده ایم که پیام مقام معظم رهبری در خصوص نامگذاری امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی همراه با اقدام و عمل به این معنی است که باید متکی به منابع داخلی، درون زا و بخش خصوصی مانند فاینانس، تکنولوژی و … باشیم.

وی افزود: ما باید یک ساختار اقتصادی مقاوم داشته باشیم تا در شرایط پرتنش بتوانیم روی پای خود بایستیم تا اتفاقی که در صنعت خودرو به وجود آمد در دیگر صنایع وبخش ها رخ ندهد.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: در سال ۹۴ که سال اقتصاد مقاومتی بود مبانی اقتصاد مقاومتی و مرحله نظری را پشت سرگذاشتیم و امسال باید در راستای مقاوم سازی اقتصاد حرکت کنیم و به سمت اقتصاد غیر نفتی و تولید داخلی پیش برویم.
درهمی با بیان اینکه غیر نفتی شدن اقتصاد یک راهبرد مهم در اقتصاد مقاومتی است افزود: حوزه گردشگری و اقتصاد زیارت می توانند جایگزین بسیار خوبی برای درآمد نفتی و محور مهمی برای رشد اقتصاد مقاومتی باشد.

وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی در کنار میراث مذهبی قرار می گیرد و از نظر اقتصادی، توریست گردشگری و توریست فرهنگی می تواند به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کند گفت: مسئولین باید به طور جدی مراکز اقتصاد گردشگر را شناسایی و از آن بهره برداری کنند.
عضو هیات مدیره شرکت پدیده شاندیز بیان کرد: در سال گذشته بیش از ۹۰ درصد سوغات زائر کالای چینی بوده است و این بازار بسیارخوب، در اختیار چینی ها قرار گرفته و موجب متضرر شدن تولید کننده های داخلی شده است.

درهمی ادامه داد: متاسفانه سوغات فرهنگی محدود به مهر و تسبیح شده است در صورتی که می توان از لوازمی که بار فرهنگی داشته باشد بهره برد.

*** لزوم تعامل آستان قدس و شهرداری در تحقق اقتصاد مقامتی در مشهد

وی با بیان اینکه در مشهد به دلیل وجود آستان قدس رضوی و مسئولین شهری کار گروهی بسیار موثر است، افزود: می توان با بهره گیری از بخش خصوصی و دانشگاه از ظرفیت زائر، که نیازمند کار منسجم در سطح استان است، استفاده کرد.
وی اظهار کرد: استان قدس در شرایطی قرار دارد که می تواند نقش فرهنگی بسیار موثری را داشته و آن را محدود به اطراف حرم نکرده و در سطح استان گسترش و پوشش دهد.
وی اضافه کرد: این کار آستان قدس موجب می شود کیفیت گردشگری در مشهد افزایش پیدا کند.

درهمی در خصوص نقش آستان قدس و شهرداری در اقتصاد مقاومتی گفت: این دستگاهها باید با یکدیگر در میزبانی هماهنگ و قوی بوده تا سهم مشهد از گردشگر داخلی و خارجی افزایش پیدا کند .

وی در پایان گفت: این سازمان ها باید کیفیت بخشی به میزبانی را در دستور کار خود قرار داده و برای پول زائران و همه اقشار کم درآمد و پر درآمد جامعه برنامه ریزی دقیقی داشته باشند.

*** ضرورت ایجاد تسهیلات و زیرساخت های مورد نیاز زائرین
فاطمه غیور، عضور شورای شهر مشهد نیز در گفتگو با خبرنگار صبح مشهد عنوان کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری و نامگذاری امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، پیاده کردن این موضوع در تمام ابعاد زندگی ضرورت پیدا میکند.

وی تصریح کرد: مشهد به واسطه وجود پربرکت امام رضا (ع) سالانه پذیرای میلیون ها زائر و توریست است که به عنوان شهری زیارتی، توجه به اقتصاد مقاومتی نقش بسیار مهمی را می تواند ایفا کند.

وی عنوان کرد: برای جذب زائر باید تسهیلات زیارت از جمله امکان دسترسی راحت به حرم، توسعه حمل و نقل عمومی و زیرساخت های لازم برای اقامت به خوبی فراهم شود.

***باید هزینه های زائرین کاهش شود

نایب رئیس کمیسیون خدمات شهری اظهار کرد: با توجه به اینکه اقتصاد مقاومتی درون زاست، می تواند به صورت محله ای یا منطقه ای پیاده شود، لذا مسئولین با توجه به محورها و ابعاد اقتصاد مقاومتی، می توانند اقتصاد زیارت را در سبد اقتصاد مقاومتی پیاده کنند.

وی با تاکید بر کاهش هزینه های زائرین تصرین کرد: ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت، تسهیل حمل و نقل عمومی برای جابجایی زائرین در شهر، تسهیلات انتقال از شهرهای مختلف به مشهد مانند توسعه حمل ونقل ریلی از جمله مواردی است که میتوان مورد توجه مسئولین قرار گیرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه آستان قدس رضوی برای کمک به اسکان زائرین در مشهد در نظر دارد ۴ زائر سرا احداث کند.

غیور در خصوص سهم اقتصاد مقاومتی در سازمانهایی چون آستان قدس رضوی و شهرداری گفت: این دو سازمان چون به دولت وابسته نیستند، میتوانند از منابع خود در جهت اقتصاد زیارت استفاده کنند.
وی بیان کرد: این دو سازمان برای تاثیر گذاری در اقتصاد زیارت برای زائر باید با رویکرد کاهش هزینه سفر برای زائر برنامه ریزی و حرکت کنند.

*** برنامه های مشهد ۲۰۱۷ هنوز در حد حرف است

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: مشهد در سال ۲۰۱۷ به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده است و ما باید در این سال برمبنای شناساندن اسلام واقعی و مذهب تشیع به جهان حرکت کنیم.
وی افزود: متاسفانه با توجه به اینکه تخصیص اعتبار برای مشهد ۲۰۱۷ باید از تهران صورت گیرد واین امر نیز بسیار زمان بر است هنوز کار ستادی خاصی صورت نگرفته است و برنامه ها فقط در حد حرف بوده است.

وی تصریح کرد: باید اسلام و آموزه های دینی را به عنوان الگو به مردم دیگر کشورها معرفی کرد، زیرا مسائلی که اسلام در چند هزار قبل گفته، امروزه توسط دانشمندان غربی کشف می شود.

*** عزمی راسخ برای بهره گیری از اقتصادی بی مانند
بی شک اقتصاد زیارت در مشهد به عنوان صنعتی سودآور هنوز تا رسیدن به جایگاه واقعی خود راه زیادی دارد و بهره گیری از این فرصت بی بدیل عزمی راسخ و دلی دغدغه مند و فارق از هیاهوی سیاسی را می طلبد.
امید که مسئولین و تصمیم سازان جهانشهر مشهد با تدبیر و چاره اندیشی زمینه های لازم برای به خدمت گرفتن این فرصت بی بدیل را در توسعه این کلانشهر مذهبی فراهم کرده و در سالی که باید اقدام وعمل سرلوحه اعمال همه باشد شاهد اقدامی جدی در این حوزه باشیم.

گزارش: مرضیه وحدت

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × سه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن