اجتماعیاستانیاسلاید شوستون اصلیپربازدیدترین ها

افزایش ۳ درصدی نرخ باسوادی استان/ مشهد ۳,۳۷۲,۶۶۰ نفر

کد خبر : 11532

مشهد الرضا علیه السلام پرجمعیت شهر خراسان رضوی است و بیش از نیمی از جمعیت استان را در خود جای داده است.

دومین نشست خبری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی طی یکماه اخیر، برگزار شد. به گزارش صبح مشهد، رضا جمشیدی اظهار داشت: جمعیت شهری خراسان‌رضوی ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار و ۹۲۴ نفر و جمعیت روستایی یک میلیون و ۷۳۳ هزار و ۱۲۱ است که جمعیت استان به‌طور کلی پنج میلیون و ۹۴۴ هزار نفر و معادل ۸٫۱ درصد است، رشد داشته و این آمار در کشور ۷٫۹ درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی در رابطه با آمار رشد جمعیت در استان خاطرنشان کرد: جمعیت استان در طول پنج سال ۱٫۴۳ رشد داشته در حالیکه آمار مشابه آن در کشور ۱٫۲۴ بوده است و میانگین رشد جمعیت استان خراسان رضوی از کشور بیشتر است، همچنین آمار رشد در نقاط شهری ۱٫۹۷ درصد در استان و ۱٫۷۵ در کشور است، نسبت جنسی در کشور ۱۰۳ و در خراسان رضوی ۱۰۲ است.

وی با اشاره به رشد شهرنشینی افزود: تراکم نسبی جمعیت در یک کیلومتر مربع از ۵۱ نفر به ۵۵ نفر رسیده و نسبت شهرنشینی از ۷۱٫۹ به ۷۳٫۱ درصد افزایش یافته، همچنین در توزیع سنی جمعیت کشور ۲۴ درصد بین صفر تا ۱۴ سال، ۶۹٫۹ درصد بین ۱۵ تا ۶۴ سال و ۶٫۱ درصد بیش از ۶۵ سال سن دارند، این آمار در خراسان‌رضوی ۲۹٫۴ درصد در سنین صفر تا ۱۴، ۶۷٫۵ درصد بین ۱۵ تا ۶۴ و ۵٫۷ درصد بیش از ۶۵ سال است.

جمشیدی با بیان اینکه خانوار به مجموعه افرادی که زیر یک سقف زندگی می‌کنند گفته می‌شود، عنوان کرد: ۸٫۵۹ درصد خانواده‌ها یک نفره، ۲۰٫۲۶ خانواده‌ها دو نفره، ۲۷٫۰۱ خانواده‌ها سه نفره، ۲۸٫۲۷ خانواده‌ها چهار نفره و ۱۵٫۸۷ خانواده‌ها پنج نفره و بیشتر هستند و این ارقام آمار خانوارهای معمولی است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی ادامه داد: ۳ میلیون و ۳۷۲ هزار و ۶۶۰ نفر در مشهد ساکن هستند که معادل ۵۲٫۴ درصد کل سهم استان است، تعداد خانوارها در مشهد یک میلیون و ۲۱ هزار نفر و نسبت جنسی نیز ۱۰۱ است، همچنین نسبت شهرنشینی در کل استان ۸۹٫۳ درصد و رشد جمعیت سالانه به میزان ۱٫۹۰ درصد نشان‌دهنده مهاجرت زیاد است.

وی در ادامه به تشریح آمار جمعیت در سطح استان پرداخت و افزود: ۵۲٫۴ درصد جمعیت استان در شهر مشهد، ۱۹٫۴ درصد در چهار شهرستان نیشابور، سبزوار، تربت‌حیدریه و تربت‌جام و ۲۸٫۲ درصد جمعیت نیز در سایر شهرستان‌های استان ساکن هستند، همچنین مشهد با ۵۲٫۷ درصد بیشترین و داورزن با ۳ درصد کمترین آمار جمعیت را دارد.

جمشیدی با اشاره به اینکه مشهد بین دو سرشماری ۲۳۹ هزار نفر رشد جمعیت داشته است، گفت: جمعیت روستایی چناران رشد منفی دارد و حدود ۱۱ هزار نفر کاهش داشته، متوسط رشد سالانه جمعیت ۱٫۴۳ در کل استان بوده که کمترین نرخ آن مربوط به فیروزه با رشد منفی ۲٫۵ است، همچنین در شهرستان مشهد ۹۰٫۳ درصد جمعیت شهری وجود دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی بیان کرد: نرخ با سوادی کشور در سال ۹۰، ۸۴٫۸ و در سال ۹۵، ۸۷٫۶ است و این نرخ در خراسان رضوی در سال ۹۰، ۸۶٫۳ و در سال ۹۵، میزان ۸۹٫۱ بوده است، همچنین در کل کشور پنج میلیون و ۵۳۴ هزار مهاجر داریم که ۴ میلیون و ۷۶ هزار نفر به خراسان رضوی وارد شده‌اند.

وی در رابطه با وضعیت مسکن در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۸۶۳ هزار و ۷۶۳ واحد مسکونی در کل استان وجود دارد که ۶۳٫۲ درصد غیرآپارتمانی و ۳۸ درصد آپارتمانی است و بیشترین جمعیت در خانه‌هایی با متراژ ۵۱ تا ۱۰۰ متر زندگی می‌کنند، همچنین ۳۸٫۷ درصد خانه‌ها اسکلت فلزی، ۳٫۵ درصد اسکلت بتون و آرمه و ۵۷٫۵ درصد سایر مصالح است.

جمشیدی با بیان اینکه شش میلیارد تومان برای سرشماری هزینه شده است‌، گفت: نرخ مشارکت اقتصادی یعنی جمعیت ۱۰ سال به بالا که تمایل به کار کردن دارند در سال ۹۵ به میزان ۴۲ درصد بوده است که ۸۳ درصد شغل دارند و ۱۳٫۲ درصد بدون شغل هستند، همچنین در بهار ۹۶ نرخ مشارکت استان ۴۵٫۳ بوده که ۸۵٫۷ درصد اشتغال به کار دارند و ۱۴٫۳ درصد بیکار هستند و به طور کلی نرخ مشارکت اقتصادی از سال ۹۳ در حال افزایش است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه تعداد بیکاران ۲ برابر شده عنوان کرد: تا سال ۹۳ نرخ بیکاری خراسان رضوی کمتر از میانگین کل کشور بود اما از ۹۳ به بعد بیشتر شده و یکی از دلایل آن افزایش موسسات مالی و اعتباری در خراسان رضوی است، همچنین یک ششم شغل ایجاد شده در کشور، ۸ درصد جمعیت کل کشور، ۸ درصد شاغلین و ۱۶ درصد شغل جدید کل کشور مربوط به خراسان رضوی است.

وی تصریح کرد: نرخ اشتغال ناقص، یعنی افرادی که کمتر از ۴۴ ساعت در هفته مشغول به‌کار هستند که در استان ۱۳٫۲ است و ۱۵ درصد شاغلین استان در بهار ۹۶ اشتغال ناقص داشتند، همچنین بار تکفل یعنی تعداد افراد غیر شاغل به شاغل در سال ۹۵ میزان ۲٫۵ در کشور و ۲٫۳ در استان بوده است.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 + 9 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن